parsec.ro a început în 2009, după o vizită la Centrul Spațial Johnson al NASA, din Houston, din dorința de a prezenta știrile și evenimentele din domeniul explorării spațiului cosmic într-un mod cât mai corect, apropiat de realitate și fără note senzaționaliste. Site-ul este îngrijit, în timpul liber, de o singură persoană și mă bucur că am reușit de mai bine de 10 ani să mențin viu acest proiect și să adun în jurul lui o comunitate din ce în ce mai numeroasă, pe Facebook (unde puteți găsi un flux mai dens de știri).

Site-ul de față este un proiect în care investesc de peste 10 ani timp, energie și resurse financiare, așa că orice donație din partea cititorilor este oricând binevenită și nu va face altceva decât să mă motiveze să scriu mai departe, mai mult și mai bine. Dacă doriți și vă place ce găsiți pe parsec.ro, puteți susține acest proiect prin platforma Patreon.

Mulțumesc primilor susținători de pe Patreon (în ordine cronologică): Răzvan Gheorghiu și Ioan Calin Vasilca, cât și donatorului din trecut, care făcut o donație în bitcoin și care a dorit să rămână anonim. Și calde mulțumiri Bradbura Productions pentru ofertă, rabdare și munca depusă pro-bono pentru noul logo!